Úvod
September

 Inštruktážno-metodické zamestnanie

     Dňa 28.9.2013 v rámci inštruktážno - metodického zamestnania bola vykonaná kvalitná zdravotnícka príprava pre členov výjazdovej skupiny ŠKZS Slovakia. ŠKZS Slovakia aj takouto formou pripravuje svojich členov na praktické podmienky s ktorými sa môžu stretnúť počas ostrých výjazdov. ŠKZS Slovakia medzi svojimi členmi má aj profesionálnych zdravotných záchranárov.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Zahraničná špeciálna akcia

     Výjazdová skupina ŠKZS Slovakia dňa 22.9.2013 od skorého rána vykonávala špeciálnu pátraciu akciu v Maďarsku. V akcii bol nasadený špeciálne cvičený pes ŠKZS Slovakia na vyhľadávanie mŕtvolného pachu. Akciu zabezpečovala maďarská polícia a na mieste boli aj záchranári z Pest Megyei kutatómento szolgálat. Akciu zastrešovala organizácia Katasztrófavédelem. Vzhľadom na povahu a charakter akcie, nie je možné uviesť podrobnejšie informácie. Opäť sa odviedla úspešná cezhraničná spolupráca.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Účasť na ukážkach s názvom "Polícia deťom" - Nové Mesto nad Váhom

     Na základe pozvania riaditeľa OO PZ Nové Mesto nad Váhom, členovia ŠKZS Slovakia sa zúčastnili spoločenskej udalosti "Polícia deťom", ktoré sa uskutočnilo dňa 19.9.2013.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Pracovná návšteva u našich zmluvných partnerov

     Na základe pozvania polície ČR sme boli 3 dni hosťami polície Moravsko-slezského kraja v dňoch 18.,19.,20.9.2013 na Térlicku okr. Karviná.
     Krajské riaditeľstvo polície Moravskoslezského kraja je našim zmluvným partnerom. V rámci IMZ (inštruktážno-metodické zamestnanie) boli prejednané koordinačné postupy pri možných spoločne vykonaných akciách, v ktorých ŠKZS Slovakia sa môže zúčastňovať. V rámci prednáškovej činnosti aktívne vystúpil náš generálny riaditeľ Alexander Berek so svojou zaujímavou prezentáciou. Na tomto podujatí sa zúčastnili aj významné osobnosti a funkcionári MV ČR. O tejto akcii bol informovaný aj minister vnútra ČR ako aj prezident policajného zboru ČR, ktorí pozdravili našu delegáciu. Na tomto podujaí okrem iného boli prítomní aj predstavitelia polície z iných krajov ČR. Táto udalosť bola organizovaná na veľmi vysokej úrovni a splnila svoje poslanie.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Ukážky - prezentácie prvej pomoci

     Na základe pozvania Centra pomoci Šárovce dňa 9.9.2013 členovia ŠKZS Slovakia vykonali ukážky poskytovania prvej pomoci pri možných zraneniach v domove dôchodcov. Na ukážkach sa zúčastnili pracovníci domova. Na dobre pripravenej prezentácií členovia ŠKZS Slovakia prezentovali svoje vedomosti, ktoré nadobudli počas rôznych školení a z praktickej činnosti.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Pátracia akcia po nezvestnom 15 ročnom Dávidovi M. z Krnče

     Na základe požiadania rodinných príslušníkov a polície OR PZ Topoľčany výjazdová skupina ŠKZS Slovakia sa zúčastnila dvojdňovej pátracej akcie v dňoch 5. a 6.9.2013 v oblasti Krnča - Solčany v okr. Topoľčany. Počas pátracej akcie boli prepátravané vytipované lokality a objekty v tejto oblasti. Do pátrania sa zapojilo aj Ministerstvo obrany SR, ktoré vyslalo na miesto niekoľko desiatok vojakov a miestne obyvateľstvo. V pátraní sa zúčastnil aj vrtuľník MV SR.
     Operatívnou cestou sa zistili nové okolnosti ohľadom nezvestnej osoby, ktoré zmenili charakter pátrania.

Fotografie si môžete pozrieť tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI