Úvod
Apríl

 Výjazdová skupina ŠKZS Slovakia zasahovala v extrémnych podmienkach na vode

     Členovia výjazdovej skupiny ŠKZS Slovakia v spolupráci s OR HaZZ Levice dňa 28.4.2013 zasahovali na rieke Hron v katastri obce Kalná nad Hronom, kde sa prevrátil čln s tromi osobami. Dvom osobám sa podarilo dostať na breh, jedna osoba zostala pod vodnou hladinou. Členovia ŠKZS Slovakia za pomoci špeciálne cvičeného psa na vyhľadávanie utopených osôb v spolupráci s hasičmi prehľadávali až do zotmenia rieku Hron. Špeciálne cvičený pes Dnepr niekoľkokrát za sebou označil lokalitu vo vode kde cítil výskyt ľudského pachu. Na tomto mieste boli veľké víry a silný prúd vody. Po zotmení bola akcia prerušená. Na druhý deň (29.4.2013) akcia pokračovala už aj za prítomnosti potápačov z poriečného oddielu PZ. Potápači v priestoroch, kde pes označoval nemohli zasahovať z dôvodu veľkých vírov a silného prúdu vody. Počas pátracej akcie miesto zabezpečovali príslušníci OO PZ Kalná nad Hronom.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


4. Trilaterálne sympózium s medzinárodnou účasťou

     V dňoch 24.-26.4.2013 členovia ŠKZS SLovakia sa zúčastnili 4. Trilaterálneho sympózia s medzinárodnou účasťou v Rožnove pod Radhoštěm v Českej republike. V rámci odborného programu prezentovali určitú časť svojej činnosti. V priebehu odborného programu boli prezentované z účastníckych organizácií aj ďalšie zaujímavé témy ako napr. postupy zložiek IZS pri mimoriadnych udalostiach. V ostatných častiach boli prezentované najzaujímavejšie kauzy so súdnolekárskou tématikou. V spoločenskom programe sympózia bolo času aj na upevnenie medzinárodných vzťahov v tejto oblasti. Podrobnosti si môžete prečítať tu. V rámci spoločenského večerného programu organizátori pripravili príjemné posedenie a bohatý zábavný program Toto všetko prispievalo k otuženiu priateľských vzťahov.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


 ŠKZS Slovakia monitorovala hladiny rieky Ipeľ

     Počas mimoriadnych udalosti pri povodní v okr. Levice, členovia výjazdovej skupiny ŠKZS Slovakia každý deň okrem iného vykonávali monitorovacie práce na rieke Ipeľ za pomoci monitorovacieho RC lietadla, ktoré bolo vybavené vysokorýchlostnou kamerou. Monitorovacie práce boli vykonané medzi mestom Šahy a obcou Tešmák, medzi mestom Šahy a obcou Vyškovce nad Ipľom. ŠKZS Slovakia aj s týmito službami pomáhala pri tohtoročných povodniach. Každá informácia bola odovzdaná členovi krízového štábu.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Počas Veľkonočného pondelka sme zachraňovali život 15 ročného chlapca

     Dňa 1.4.2013 na Veľkonočný pondelok, výjazdová skupina ŠKZS Slovakia v spolupráci s OR HaZZ Levice a OO PZ Želiezovce asi 2 hodiny zachraňovali život 15 ročného chlapca z Čaty v rozvodnenej rieke Hron medzi obcami Hronovce a Malé Ludince. Po 2 hodinách sa podarilo chlapca vyslobodiť z vody.

Fotografie si môžete pozrieť tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI