Úvod
Máj

 Stretnutie dopisovateľov Kriminalistického sborníka Policie ČR

     Na základe pozvania Kriminalistického sborníka Policie Českej republiky, generálny riaditeľ ŠKZS Slovakia, ktorý je stálym dopisovateľom, sa zúčastnil tohto stretnutia v čase 28. - 30.5.2012 v Podradí nad Dyjí v Českej republike. Na tomto podujatí Alexander Berek vystúpil so svojim príspevkom v spolupráci s JUDr. Lubošom Valeriánom a prezentovali medzinárodnú spoluprácu z oblasti závažnej kriminality. ŠKZS Slovakia aktívne spolupracuje aj s Českou políciou. Akciu organizovali KEÚ Českej polície.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Úspešná pátracia akcia v noci v Banskej Belej

     Centrála ŠKZS Slovakia dňa 26.5.2012 obdržala telefonát o súčinnosť pri pátraní po 42 ročnej žene. Výjazdová skupina v spolupráci s Políciou OO PZ Zlaté Moravce vykonala pátranie v nočných hodinách v horskej oblasti medzi obcami Banská Belá a Kozelník. Pátranie bolo vykonané na mieste, kde bolo nájdené auto nezvestnej osoby. Behom krátkeho času bola nezvestná osoba nájdená živá.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Program pre deti na štadióne v Nitre

     KR PZ Nitra a KR HaZZ Nitra organizovala program pre deti na futbalovom štadióne v Nitre, kam požiadali o účasť aj ŠKZS Slovakia. V hodnotnom programe okrem iného deti a ich rodičia mali možnosť sa zoznámiť aj s technikou a záchranárskymi psami ŠKZS Slovakia. Toto podujatie bolo uskutočnené dňa 25.5.2012.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Pátracia akcia po nezvestnej 72 ročnej žene zo Santovky

     Dňa 20.5.2012 vo večerných hodinách centrála ŠKZS Slovakia obdržala telefonát o pomoc pri pátraní po 72 r. pacientke z domova dôchodcov v Santovke.
     Výjazdová skupina ŠKZS Slovakia po príchode do obce Santovka okamžite začala prepátravať bočné ulice a blízke okolie. Pátracia akcia pokračovala aj dňa 21.5.2012 od skorých ranných hodin. Osoba bola nájdená na tretí deň medzi obcami Sandovka a Demandice. Bola vysilená a dehydrovaná, ale živá. S výjazdovou skupinou ŠKZS Slovakia spolupracovalo aj OR PZ Levice a domáce obyvateľstvo.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Kynologická terapia ŠKZS Slovakia

     Na začiatku mája 2012 ŠKZS Slovakia poskytla kynologickú terapiu pre ťažko mentálne a fyzicky postihnutých starým ľuďom v sociálnom zariadení DOD Santovka. Starí ľudia v týchto zariadeniach vždy čakajú členov ŠKZS Slovakia, ktorí ich pravidelne navštevujú.

Fotografie si môžete pozrieť tu


Kynologické ukážky v školách a spolupráca s OR HaZZ Levice

     V mesiaci máj členovia ŠKZS Slovakia skoro každý týždeň vykonáva aj kynologické ukážky pre deti v rôznych školách. Aj takto spolupracuje s verejnosťou. Pri oslavách sv. Floriána spolupracovala s OR HaZZ Levice. Ukážky z kynologickej záchranárskej činnosti vždy zaujímajú deti, aspoň aj takto získavajú poznatky o kynologickej záchranárskej činnosti.

Fotografie z akcie si môžete pozrieť tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI