Úvod
August

 Poskytovanie prvej pomoci pri dopravnej nehode

     Záchranári ŠKZS Slovakia dňa 19.8.2011 po ceste naspäť na centrálu z pátracej akcie boli prvý pri dopravnej nehode. Do príchodu zdravotných záchranárov poskytovali prvú pomoc.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Školenie prvej pomoci ŠKZS Slovakia

     Na základe koncepcie plánu činnosti ŠKZS Slovakia, záchranári organizácie musia vlastniť Eurocertifikát z poskytovania prvej pomoci. Novoprijatí záchranári ŠKZS Slovakia absolvovali toto školenie, ostatní záchranári sa zdokonaľovali z poskytovania prvej pomoci, aby boli pripravení vždy a všade pomôcť. Tieto školenia prebiehali v auguste na Slovenskom Červenom kríži Územného spolku v Leviciach.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Súčinnostná pátracia akcia ŠKZS Slovakia s políciou

     Dňa 19.8.2011 členovia ŠKZS Slovakia sa zúčastnili v súčinnostnej pátracej akcii po nezvestnej 87 ročnej starenke z obce Lipovník, okr. Rožňava. Prehľadávali sa úseky okolo obce Lipovník. Úseky vytipovala polícia. Vo vytipovaných úsekoch špeciálne cvičení psi nepotvrdili prítomnosť nezvestej osoby.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Spoločné povodňové cvičenie s OR HaZZ Levice a Zlaté Moravce 

     Na základe pozvania OR HaZZ Levice, záchranári ŠKZS Slovakia sa zúčastnili 3 dňového povodňového cvičenia na Bátovskej priehrade, okr. Levice v dňoch 10., 11. a 12.8.2011. Počas cvičenia HaZZ precvičili úlohy vyplývajúce z ich ročného plánu a členovia ŠKZS Slovakia v spolupráci s hasičmi nacvičovali špeciálne úlohy pre vyhľadávanie utopených osôb za pomoci špeciálne cvičených psov. Počas 3 dňového cvičenia Ninka Bereková vykonala úzko špecializovaný výcvik svojho psa na vyhľadávanie akcelerantov. Ostatní záchranári precvičovali plošné vyhľadávanie nezvestných osôb. Spoločné cvičenie bolo organizované na vysokej úrovni a splnilo svoj účel.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Ostrá pátracia akcia po utopenom dieťati

     Dňa 5.8.2011 v poobedňajších hodinách ŠKZS Slovakia obdržala telefonát o pomoci pri pátraní po nezvestnej osobe z Kubáňova, okr. Levice. Po príchode na miesto sa zistilo, že sa jedná o 14 ročného chlapca, ktorý spolu s rovesníkmi sa išli okúpať do Ipľa. Nevedeli plávať a predsa mali odvahu sa okúpať. Lukáša ešte kamaráti videli, ako ho unáša silný prúd. Špeciálne cvičený pes Dnepr zo ŠKZS Slovakia s Alexandrom Berekom spolu s OR HaZZ Levice prepátrali koryto rieky Ipeľ. Pes označil miesto vo vode, kde cítil vychádzajúci ľudský pach. Potápači z KR HaZZ Nitra a OR HaZZ Komárno sa márne pokúšali vytiahnúť telo, nakoľko voda mala takmer nulovú viditeľnosť a silný prúd unášal aj potápačov. Dňa 6.8.2011 sa pokračovalo v dohľadávaní tela utopenej osoby, zatial bezvýsledne. O 4 dni neskôr rieka Ipeľ vyplavila chlapcovo telo.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Pátracia akcia v spolupráci s OR PZ Zvolen

     Dňa 31.7.2011 ŠKZS Slovakia obdržala žiadosť o pomoc pri pátraní po utopenej osobe (18 ročný mladík P.H.) v okr. Zvolen v lokalite Kováčová. V dňoch 1. a 2.8.2011 záchranári ŠKZS Slovakia so špeciálne cvičeným záchranárskym psom v spolupráci s OR PZ Zvolen, OO PZ Sliač a OR HaZZ Rimavská Sobota, prehľadávali rybník pri obci Kováčová. Pes viackrát za sebou označil miesto vo vode, kde cítil vychádzajúci ľudský pach. Potápačom z OR HaZZ Rimavská Sobota sťažovala prácu veľmi kalná voda z predošlých ďažďov. Na druhý deň pátrania špeciálne cvičený pes Dnepr upresnil miesto vo vode. Následne potápači z toho istého miesta vytiahli telo utopenej 18 ročnej osoby.
     18 ročný mladík spolu s partiou opekali neďaleko od rybníka v Kováčovej, nechýbal ani alkohol. Večer mladík odišiel od partie. Na durhý deň doobeda počul zvonenie telefónu jeden rybár na brehu jazera, tak sa išiel pozrieť a našiel nohavice, mobl a peňaženku. Zalarmovali policajtov, lebo zrejme mladík si išiel zaplávať v tú noc. Po nájdení tela utopenej osoby mal na sebe botasky. Stal sa mu osudným alkohol a prílišná odvaha.

Fotografie si môžete pozrieť tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI