Úvod
Máj

 Súčinnosť ŠKZS Slovakia s Políciou SR

     Dňa 31.5.2011 ŠKZS Slovakia v súčinnosti s OO PZ Galanta vykonala preverovanie lokalít so špeciálne cvičeným psom z ŠKZS Slovakia v katastrálnej časti územia obce Kráľov Brod. Pri preverovaní úsekov sa zúčastnili aj príslušníci Poriečného oddelenia P PZ z Bratislavy.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Ostrá pátracia akcia so smutným koncom

     Centrála ŠKZS Slovakia dňa 27.5.2011 v doobedňajších hodinách obdržala požiadavku o súčinnosť pri pátraní po nezvestnej 32 ročnej žene z Bzinca pod Javorinou od polície (okr. Nové Mesto nad Váhom). Členovia výjazdovej skupiny po príchode na miesto určenia vykonali súčinnostnú pátraciu akciu s políciou z OO PZ Stará Tura. Prehľadávali sa okolité lokality pri obci. Počas pátracej akcii bola osoba nájdená bez známok života v lesnom poraste.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


 III. trilaterálni sympozium v Roznov pod Radhoštěm s medzinárodnou účasťou

     Na základe pozvania na III. trilaterálni sympozium v Roznov pod Radhoštěm s medzinárodnou účasťou, sa zúčastnili dvaja členovia generálneho riaditeľstva ŠKZS Slovakia. Sympózium sa konalo v dňoch 25. - 27.5.2011. Generálny riaditeľ Alexander Berek svojou prednáškou sa aktívne zapojil do prednáškovej časti sympózia. Prednášku hodnotili organizátori na vysokej odbornej úrovni, nakoľko témou prednášky bola účasť ŠKZS Slovakia na ekologickej katastrofe v Maďarsku pri meste Ajka - Červené bahno.

Fogorafiu si môžete pozrieť tu.


Stretnutie dopisovateľov Kriminalistického sborníka

     Na základe pozvania Kriminalistického ústavu Praha v dňoch 18. - 20.5.2011 sa zúčastnil generálny riaditeľ ŠKZS Slovakia Alexander Berek s členom združenia Deziderom Marčekom stretnutia dopisovateľov Kriminalistického sborníka. Stretnutie sa konalo v priestoroch rekreačného strediska Ministerstva vnútra ČR na Těrlicku.


 ŠKZS Slovakia medzi žiakmi vo Veľkých Ludinciach

     Dňa 19.5.2011 sa uskutočnilo celodenné zamestnanie školákov v základnej škole vo Veľkých Ludinciach. Záchranári ŠKZS Slovakia pripravili odborný program o poskytnutí prvej pomoci, ošetrovaní a základné vedomosti o starostlivosti psa. Odbornú prednášku vykonala Ninka Bereková pre vyše 80 detí, ktoré s veľkým záujmom počúvali. V poobedňajších hodinách niektorí žiaci doniesli svojich domácich miláčikov, s ktorými absolvovali prednášku o základnej starostrlivosti o psoch. Počas dňa v rámci spestrenia programu bola súťaž prípravy šalátových mís. Za túto zručnosť boli odmenení s rôznymi cenami. Na záver boli preverené ich vedomosti z celodenného školenia prvej pomoci.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Cena Dobré susedstvo a porozumenie pre ŠKZS Slovakia

     Dňa 12.5.2011 na pôde Ministerstva zahraničných vecí SR v Palugyaovom paláci prevzal v mene Špeciálnej kynologickej záchrannej služby Slovakia, generálny riaditeľ Alexander Berek ocenenie dvoch ministrov zahraničných vecí pána Mukuláša Dzurindu a pána Jánosa Martonyiho. Ocenenie ŠKZS Slovakia získala za Dobré susedstvo a porozumenie za záchluhy pri zlepšovaní dobrých susedských vzťahov. Prioritou pri rozhodovaní o udelení tejto ceny bola nezištná pomoc členov ŠKZS Slovakia pri ekologickej katastrofe po pretrhnutí hrádze s červeným kalom pri meste Ajka v Maďarskej republike. V týchto ťažkých chvíľah záchranári ŠKZS Slovakia obetavo pomáhali v októbri 2010.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Členovia ŠKZS Slovakia na FirEco 2011

     V dňoch 5. - 7.5.2011 sa konal 10. ročník medzinárodnej výstavy hasičskej, záchranárskej a zabezpečovacej techniky v Trenčíne na výstavisku Expocenter. ŠKZS Slovakia dostala pozvanie od usporiadateľov tohto podujatia. ŠKZS Slovakia v priestoroch výstavy mala zariadený vlastný stánok. Záchranári ŠKZS Slovakia okrem iného zabezpečovali aj sprevodný program podujatia v spolupráci s Hlavnou banskou záchrannou stanicou. Počas podujatia stánok a vystúpenie záchranárov navštívilo veľa záujemcov. V rámci tohto podujatia generálny riaditeľ vykonal niekoľko pracovných stretnutí s predstaviteľmi iných záchranárskych organizácií. Tieto stretnutia mali vecný charakter, ktoré môžu byť do budúcna úžitočné pre všetky strany. Stánok ŠKZS Slovakia navštívili aj osobnosti, štátny tajomník MO SR Maroš Žilinka a prezident HaZZ Alexander Nejedlý.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Pátranie po 33 ročnej osobe z Mýtnych Ludán

     Dňa 1.5.2011 ŠKZS Slovakia na základe požiadania OR PZ Levice vykonala pátranie po nezvestnej 33 ročnej osobe z Mýtnych Ludán. Táto osoba bola už niekoľko dní nezvestná a jej nezvestnosť nahlásili až po 9 dňoch. Vzhľadom na veľké priestory a bez indície, kde sa osoba mohla nachádzať, prehľadávali sa len niektoré vytipované lokality katastrálne časti obce Mýtne Ludany.
     Dňa 4.5.2011 sa osoba vrátila domov.

Fotografie si môžete pozrieť tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI