Úvod
Január

Pokračovanie pátracej akcie na vode

     Dňa 27.1.2011 sa pokračovalo v pátraní po utopenej osobe v spolupráci s OO PZ Vráble, OR HaZZ Nitra. Prehľadával sa tok rieky Nitra od Čechyniec až po obec Černík. Boli využíté služby špeciálne cvičeného psa ŠKZS Slovakia.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Rozsiahla pátracia akcia dvoch zložiek a miestného obyvateľstva

     Dňa 23.1.2011 sa vykonala rozsiahla pátracia akcia po nezvestnej 66 ročnej osobe Terézii K. z Nesvád, okr. Komárno. Pátracej akcie sa zúčastnila výjazdová skupina ŠKZS Slovakia so svojimi špeciálne cvičenými psami, príslušníci OR PZ Komárno, OO PZ Hurbanovo a miestne obyvateľstvo. Akciu riadil okresný riaditeľ OR PZ Komárno Dionýz Holocsy, ktorý sa zapojil aj do fyzického pátrania. V nepriazdnivom počasí prehľadávali lokality okolo obce Nesvady. Počas pátrania nezvestnú osobu sa nepodarilo nájsť.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


 Pátranie po utopenej osobe na rieke Nitra

     Vo večerných hodinách 18.1.2011 výjazdová skupina ŠKZS Slovakia v spolupráci s OO PZ Vráble a OR HaZZ Nitra vykonala pátranie po nezvestnej osobe, ktorá dňa 17.1.2011 s najväčšou pravdepodobnosťou spadla do rieky Nitra v katastrálnej časti obce Čechynce (na mieste bol nájdený aj bicykel nezvestného). Vo večerných hodinách za pomoci člna a špeciálne cvičeného psa bolo prepátravané okolie miesta nešťastia cca 250m pes označil miesto vo voede, kde cítil ľudský pach. V tej dobe silný prúd vody a zlá viditeľnosť nedovolili potápačom prepátrať označenú lokalitu.

     Na durhý deň 19.1.2011 pokračovalo pátranie po nezvestnej osobe za pomoci člna a špeciálne cvičeného psa na vyhľadávanie utopených osôb. Špeciálne cvičený pes opätovne prehľadával vodnú plochu a cca 300m od nešťastia znovu signalizoval ľudský pach vo vode. Tam prítomní potápači z OR HaZZ Nitra sa snažili prehľadávať určené lokality, avšak v silnom prúde vody telo nezvestnej osoby nenašli. Je možné, že telo neustále bolo v pohybe na základe silného prúdu vody. Spolupráca medzi 3 zložkami bola na vysokej úrovni.

Fotografie z akcie si môžete pozrieť tu.


Pátracia akcia po nezvestnom ťažko mentálne postihnutom mužovi

     ŠKZS Slovakia v dňoch 13. a 14.1.2011 vykonala pátraciu akciu po nezvestnej osobe v lokalite Ižop Pustá (okr. Dunajská Streda) a v okolitých oblastiach. Výjazdová skupina ŠKZS Slovakia pátraciu akciu začala vo večerných hodinách 13.1.2011. V ťažkom teréne a v nepriaznivom počasí prepátravala okolie sociálneho domova celú noc. Počas druhého dňa boli prepátravané ďalšie lokality. Počas pátrania sa preverovali aj niektoré poznatky k nezvestnej osobe od občanov Veľkého Medera. V priebehu pátracej akcii ŠKZS Slovakia neustále bola v kontakte s riaditeľstvom Sociálneho domova.
Nezvestná osoba: Peter Z., 58 rokov, ťažko mentálne postihnutý, Sociálny domov v Ižop Pusta pri Veľkom Mederi.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Prepátravanie plochy zamrznutého jazera v Palárikove

     Dňa 10.1.2011 ŠKZS Slovakia vykonala prepátravanie plochy zamrznutého jazera v Palárikove, okr. Nové Zámky za účelom zistenia prítomnosti nezvestnej osoby v priestoroch jazera. Akcia sa konala v súčinnosti s príslušníkmi OR PZ Nové Zámky.
Nezvestná osoba: L. Matuňák, trvale bytom Palárikovo, okr. Nové Zámky, ktorý je nezvestný od 15.12.2010.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Podpis zmluvy ŠKZS Slovakia s KK Barvínek Jablonica

     Dňa 8.1.2011 v Hronovciach došlo k podpisu Dohody o vzájomnej spolupráci medzi Špeciálnou kynologickou záchrannou službou a Kynologickým klubom Barvínek Jablonica. Pri tejto príležitosti sa konala aj porada členov výjazdovej skupiny ŠKZS Slovakia.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Súčinnostná akcia po nezvestnej 20 ročnej Lucii zo Zlatna

     Dňa 7.1.2011 ŠKZS Slovakia v spolupráci s políciou KR PZ Nitra vykonala pátranie po nezvestnej 20 ročnej Lucii zo Zlatna, okr. Zlaté Moravce, ktorá sa nevrátila domov z vysokohorskej turistiky. Počas prepátravania určených lokalít bol prítomný aj vrtuľník MV SR. Boli prehľadávané lokality v horskom teréne, kde nezvestná osoba sa mala pohybovať. Prvý deň pátrania sa vylúčili vytipované lokality. Záchranári ŠKZS Slovakia boli pripravení pokračovať v pátracej akcii na druhý deň, avšak Lucia Z. sa vo večerných hodinách vrátila domov. Podľa zistenia bola úplne na inom mieste v katastrálnej časti obce Zlatno. Ukrývala sa v senníku.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Pokračovanie v pátracej akcii po nezvestnom mužovi zo Sikenice

     Dňa 5.1.2011 sa preverovali určité miesta za účelom potvrdenia alebo vyvrátenia prítomnosti nezvestnej osoby so Sikenice, okr. Levice. Preverovanie sa vykonávalo za prítomnosti príslušníkov OO PZ Želiezovce.
Nezvestný: O. Bige, trvale bytom Sikenica, nezvestný je od 28.11.2010.

Fotografie si môžete pozrieť tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI