Úvod
August

 Kostrový nález na zhorenisku

     Na základe požiadania OR PZ Nové Zámky o možnom prepátravaní určitých lokalít za pomoci špeciálne cvičených psov, bolo dňa 13.8.2010 v poobedňajších hodinách vykonané preverenie zhoreniska v oblasti katastrálnej časti územia obce Nitriansky Hrádok, okr. Nové Zámky. V určených lokalitách špeciálne cvičení psi ŠKZS Slovakia označili v priestoroch zhoreniska zhorené ľudské telo. V prípade ďalej konali príslušníci OR PZ Nové Zámky. Psi pracovali vo veľmi ťažkých podmienkach - zhorená slama, prach popola atď.

Fotografie z akcie si môžete pozrieť tu.


Súčinnostná pátracia akcia po stratenej 79 ročnej starenke z Moravského sv.Jána

     Dňa 13.8.2010 okresné riaditeľstvo PZ Senica požiadalo ŠKZS Slovakia o súčinnosť pri pátraní po nezvestnej 79 ročnej pani, ktorá odišla z Domova dôchodcov Moravského Svätého Jána na neznáme miesto. Starenka trpí Alzheimerovou chorobou a odišla bez liekov. Záchranári spolu s príslušníkmi polície prehľadávali lokality určené príslušníkmi PZ. V ťažkom a náročnom teréne sa však starenku nepodarilo nájsť. Predchádzajúci deň v okolí obce bol použitý vrtuľník s termovíziou.

Fotografie z akcie si môžete pozrieť tu.


 Súčinnostná akcia ŠKZS Slovakia s OO PZ Vráble, HaZZ a Mestskou políciou Vráble

     Dňa 11.8.2010 bola vykonaná súčinnostná pátracia akcia po utopenej osobe zo Žitaviec (41 ročný muž). Prehľadával sa tok rieky Žitava pri obci Lúčnica nad Žitavou od miesta, kde boli nájdené pri brehu šaty a batoh nezvestného. Počas pátracej akcie osoba nebola nájdená. Osoba bola nájdená cca 10 km od tohto miesta vo vode.

Fotografie z akcie si môžete pozrieť tu.


Záchranárom ŠKZS Slovakia sa počas 10.8.2010 podarilo
nájsť dve hľadané osoby v susednom Maďarsku

     Jeden z hľadaných mužov sa utopil v ramene Malého Dunaja, druhého jeho vrahovia zakopali v lese. O pomoc pri pátraní po nezvestnej osobe ŠKZS Slovakia požiadali záchranári z PMKMSZ Budapešť a Polícia Maďarskej republiky.
     V meste Dunasziget neďaleko Mosonmagyarovaru spadol do vody 3. júla 29 ročný muž, ktorý bol odvety nezvestný. Maďarským záchranárom sa ho nedarilo nájsť. Špeciálne cvičený pes DNEPR z ŠKZS Slovakia v priebehu pol hodiny trikrát označil jedno miesto v ramene Dunaja, kde cítil ľudský pach (mŕtvolný pach). Na mieste vo vode boli stromy, konáre a nános, ktoré museli záchranári spolu s hasičmi odstrániť. Pod Koreňmi jedného zo stromov v hĺbke 2m našli hľadanú osobu.
Fotografie z akcie si môžete pozrieť tu.

Špeciálne cvičený pes z ŠKZS Slovakia pomáhal aj maďarským policajtom 

     Počas pátracej akcie v Dunasziget oslovili ŠKZS Slovakia maďarskí policajti, ktorí ich požiadali o pomoc pri pátraní po rok nezvestnom mužovi (M.P.). Tento muž mal byť zavraždený a zakopaný v lese niekoľko desiatok kilometrov od Budapešti. Po príchode na miesto určenia pes prepátraval určený terén a označil miesto, kde cítil mŕtvolný pach. Na tomto mieste následne bolo nájdené 1m pod zemou mŕtve telo (podľa policajtných údajov, telo sa tam nachádzalo 1 rok).
Fotografie z akcie si môžete pozrieť tu.


Obecné dni v Plášťovciach

     Záchranári ŠKZS Slovakia ani 7.8.2010 nemali voľno. Na obecné slávnosti ich pozval starosta obce Plášťovce Ing. Ladislav Korčok. Pred veľkým počtom divákov záchranári opätovne ukázali niektoré záchranárske prvky.

Fotografie z akcie si môžete pozrieť tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI