Úvod
Jún

Medzinárodná zmluva s Políciou Českej republiky

     Významná udalosť v živote ŠKZS Slovakia. Dňa 24.6.2010 bola podpísaná Dohoda o vzájomnej spolupráci medzi ŠKZS Slovakia a Krajským riaditeľstvom Polície Moravskoslezského kraja ČR. Táto významná zmluva zaručí pre zmluvné strany spolupracovať pri rôznych mimoriadnych i spoločenských udalostiach. 


 Projekt: Buď múdrejší ako oheň

     V rámci Dohody o vzájomnej spolupráci s ŠKZS Slovakia a OR HaZZ Levice záchranári ŠKZS Slovakia prijali pozvanie do Základnej školy v Bátovciach na deň 24.6.2010, kde školáci ukončili celoročný projekt: Buď múdrejší ako oheň. Na toto milé podujatie prišla aj garantka projektu kpt. Ing. Daniela Dvorščáková z prezídia HaZZ a vedúci oddelenia požiarnej prevencie plk. Ing. Miroslav Grobarčik. Deti sa veľmi zaujímali o tento projekt a prejavili veľký záujem o hasičskú techniku a ukážkam kynologickej záchrannej služby.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


 Obecné dni v Hronovciach

     Na základe pozvania starostu obce Hronovce Róberta Csudaiho, členovia ŠKZS Slovakia dňa 19.6.2010 sa zúčastnili na VII. obecných slávnostiach. Predviedli ukážku so svojími psami z kynologickej činnosti.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


  Podpísanie zmluvy o vzájomnej spolupráci

     Dňa 1.6.2010 bola podpísaná zmlvua o vzájomnej spolupráci so ŠKZS Slovakia a Mestom Levice. Zmluvný partneri sa dohodli, že vzájomne budú spolupracovať pri mimoriadnych udalostiach a pri organizovaní rôznych spoločenských udalostí. Zmluvu podpísali generálny riaditeľ ŠKZS Slovakia Alexander Berek a primátor mesta Levice Ing. Štefan Mišák.


Úspešná súčinnostná akcia po nezvestnej osobe

     Za účasti OR PZ Levice, OR HaZZ Levice a ŠKZS Slovakia bola vykonaná úspešná pátracia akcia po nezvestnej utopenej osobe v lokalite Horná Seč, okr. Levice. 21.6.2010 za súčinnosti týchto zložiek bolo nájdené telo utopenej osoby. Totožnosť osoby bude skúmať PZ SR. Podľa predbežných zistení telo nezsvestnej osoby sa mohlo nachádzať vo vode niekoľko dní.

Fotografie z akcie si môžete pozrieť tu.


Opäť pátranie po utopenej osobe

     Dňa 20.6.2010 členovia ŠKZS Slovakia sa zúčastnili v súčinnostnej pátracej akcie s OR HaZZ Nitra po utopenom mladíkovi (22 ročný zo Starej Ľubovne) v Nitre na rieke Nitra. Po prepátraní koryta rieky Nitra pes Dnepr viackrát za sebou označil miesto, kde cítil z vody vychádzajúci ľudský pach. Príslušníkom HaZZ Nitra i napriek veľkej snahe sa nepodarilo telo utopeného vytiahnúť kvôli mútnej vode a bahne v koryte rieky.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Stretnutie s generálnym sponzorom pri slávnostnej večeri

     Popri náročnej práci, záchranári ŠKZS Slovakia si našli čas aj na spoločnú večeru čestných členov ŠKZS Slovakia. Na tomto stretnutí sa zúčastnil aj generálny sponzor ŠKZS Slovakia, konateľ spoločnosti CHIROSAN s.r.o. pán Peter Bernát. Táto milá udalosť sa konala dňa 4-5.6.2010 v obci Svätý Peter.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


 Milé pozvanie ŠKZS Slovakia do obce Svätý Peter

     Na základe pozvania Ing. Jozefa Jobbágya sa členovia ŠKZS Slovakia zúčastnili slávnostnej spoločenskej udalosti "hudobný večer" dňa 11.6.2010. Po tejto udalosti pokračovali na spoločnej večeri v "pivnici u Jobbágya". Členovia ŠKZS Slovakia strávili medzi svojimi priateľmi pekný večer.

Fotografie z akcie si môžete pozrieť tu.


Stretnutie dopisovateľov Kriminalistického sborníka policie ČR

     Generálny riaditeľ ŠKZS Slovakia dostal pozvánku od riaditeľa Kriminalistického sborníka (KS) plk.JUDr. Emila Vanču na stretnutie dopisovateľov KS. Toto srdečné stretnutie sa konalo v účlovom zariadení Riviéra v Podhradí nad Dyjí v dňoch 14-16.6.2010. Alexander Berek vo svojej prednáške a ukážkovej činnosti prezentoval činnosť ŠKZS Slovakia vo vodnom vyhľadávaní so psom. Ukážka vzbudila záujem prítomných a bola vysoko hodnotená. Na tomto podujatí prezentovali svoju činnosť aj odborníci inej oblasti Policie ČR. Vo vyhodnocovacej časti plk.JUDr. Vančo hodnotil podujatie ako veľmi hodnotnú.
     Pri tejto príležitosti generálny riaditeľ ŠKZS Slovakia plnil svoju milú povinnosť a odovzdal šéfredaktorke KS ČR Jitke Pivodovej certifikát o prijatí za čestného člena ŠKZS Slovakia.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Súčinnostná pátracia akcia po utopenej osobe

     ŠKZS Slovakia vykonala pátraciu akciu po utopenej osobe (19 ročnom mladíkovi z obce Štefanová) s OR HaZZ Nitra na štrkovisku vo Veľkom Cetíne okr. Nitra. Pátranie bolo vykonané v dňoch 12.6.2010 vo večerných hodinách a 13.6.2010 celý deň. Špeciálne cvičený pes z ŠKZS Slovakia označil viackrát za sebou lokalitu, kde cítil prítomnosť ľudského pachu vo vode. Potápači na miestach intenzívne pátrali. Podľa vyjadrenia potápačov, dno štrkoviska bolo veľmi nerovné a boli veľké jamy - priehlbiny, ktoré sa ťažko prehľadávali.
     Telo nezvestnej osoby bolo nájdené dňa 18.6.2010 v lokalite, ktorú pes predtým označil.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Členovia ŠKZS Slovakia našli bicykel utopenej osoby

     Počas každodenného hľadania dňa 12.6.2010 členovia ŠKZS Slovakia našli bicykel utopenej osoby. Nález nahlásili na OO PZ Želiezovce.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Zatiaľ sa našli len topánky nezvestnej osoby

     V súčinnosti s OO PZ Želiezovce sa pokračovalo v pátracej akcii po nezvestnej utopenej osobe dňa 8.3.2010. V ťažkom teréne záchranári ŠKZS Slovakia prehľadávali lokality rieky Hron pri obci Hronovce za pomoci špeciálne cvičených psov. Napriek veľkej snahe telo nezvestnej osoby zatial nenašli. Boli nájdené jeho topánky, ktoré opoznali jeho rodinný príslušníci.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


 Pokračovanie v pátracej akcii po utopenej osobe v Hronovciach

     V dňoch 4 - 6.6.2010 členovia ŠKZS Slovakia pokračovali v pátraní po nezvestnej utopenej osobe v Hronovciach. Počas pátracej akcie boli nájdené rôzne veci, ktoré môžu mať súvislosť s nezvestnou osobou (taška, obuv, rôzne náradie atď.) Vzhľadom k tomu, že voda a bahno nie v každých priestoroch umožnili pátranie, zatial telo nezvestnej osoby nebolo nájdené. Záchranári pracovali v sťažených podmienkach, na niektorých miestach pátrali vo veľkom bahne. V pátraní budú pokračovať v najbližších dňoch, aby telo mohlo byť dôstojne pochované.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


 Pomoc ŠKZS Slovakia pri záplavách v Šahách

     Od 1.6.2010 ŠKZS Slovakia plnila úlohy Krízového štábu pri mimoriadných udalostiach, ktoré postihli celé Slovensko v podobe záplav a povodní. Záchranári ŠKZS Slovakia každý deň boli prítomní na inom mieste južného Slovenska, najčastejšie v spolupráci s SČK UzS Levice. Dňa 4.6.2010 v skorých ranných hodinách plnili úlohy v Šahách pri rozvodnenej rieke.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Pes Dnepr zo ŠKZS Slovakia pracoval v extrémnych podmienkach
(Hrôza pri povodniach sa zopakovala)

     Dňa 2.6.2010 členovia ŠKZS Slovakia vo večerných hodinách opäť zasahovali pri povodniach. Večer o 20:00 hod. centrála obdržala telefonát so žiadosťou o pomoc pri hľadaní po utopenom mužovi pri moste rieky Hron v obci Hronovce. Záchranári boli v spolupráci s príšlušníkmi HaZZ Levice behom niekoľkých minút na mieste mimoriadnej udalosti. Na mieste nešťastia, starosta obce Hronovce, podal svedectvo o 38-ročnom topiacom sa mužovi zo Šalova, okr. Levice, ktorého osobne videl ako prechádza cez most pri rozvodnenej rieke s bicyklom, pričom ho silný prúd Hronu strhol a unášal.
     Po príchode na miesto záchranári ŠKZS Slovakia so špeciálne cvičeným psom na vyhľadávanie utopených osôb, za pomoci člna HaZZ, začali prehľadávať lokalitu od posledného miesta, kde osobu naposledy videli. Podmienky na hľadanie boli veľmi sťažené, bola tma, pršalo a prúd vody bol silný. I napriek tomu, pes aktívne pracoval a vo vytipovanej lokalite vylúčil prítomnosť utopeného. Po širšom prepátravaní okolia, pes Dnepr viackrát označil štekotom miesto vzdialené cca 150 m od miesta zmiznutia osoby. Na týchto miestach, vzhľadom na extrémne podmienky, telo utopeného nebolo možné vytiahnuť.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Záchranári ŠKZS Slovakia pomáhali pri nočných záplavách na južnom Slovensku

     Dňa 1.6.2010 ŠKZS Slovakia vo večerných hodinách obdržala telefonát od Krízového štábu ObÚ Levice o pomoci pri riešení mimoriadnej situácie (vyhlásený 3 stupeň povodňovej aktivity). V spolupráci s SČK ÚzS Levice pripravovali a roznášali jedlo a pitie účastníkom - záchranárom, ktorí pomáhli pri povodni. Celú noc boli na mieste mimoriadnej udalosti s ostatnými záchranárskymi zložkami v obci Plášťovce, kde situácia bola mimoriadne nebezpečná. Bolo treba poskytovať aj prvú pomoc ľudom, ktorí boli vyčerpaní.

Fotografie si môžete pozrieť tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI