Úvod
December

 Špeciálne cvičený pes DNEPR zo ŠKZS Slovakia našiel telo utopeného pri povodniach

     Potvrdilo sa, že pes, ktorý pred 3 dňami pri pátraní po nezvestnej osobe (utopená v rieke Hron v Hronovciach), správne označil miesto vo vode kde cítil ľudský pach. Vtedy, vzhľadom na veľký prúd vody a nečistoty, nemohli telo vytiahnuť. Dňa 29.12.2009 záchranári ŠKZS Slovakia pokračovali v pátraní po utopenom, keď už voda zo spomínaných miest ustúpila. Po necelých 20 minútach pes DNEPR označil telo muža medzi nánosmi po záplavách v malom lesíku od koryta rieky cca 300 m. Muž (B.F.) je druhou obeťou vianočných povodní na SR. Pri pátraní sa opätovne zúčastnil aj starosta obce Hronovce Róbert Csudai.
     "Telo muža, ktorého v sobotu videli topiť sa v Hronovciach na južnom Slovensku, dnes záchranári v spolupráci s hasičmi našli. Muž je tak druhou potvrdenou obeťou minulotýždňových povodní. Televízii TA3 to potvrdil riaditeľ záchrannej služby Alexander Berek." - TA3

Fotografie si môžete pozrieť tu.


ŠKZS Slovakia pri povodniach
(pátranie po utopenom)

     V týchto dňoch juh Slovenska postihli záplavy. Pri týchto mimoriadnych udalostiach boli prítomní aj členovia ŠKZS Slovakia. Úzko spolupracujú s obcami a mestami pri týchto negatívnych javoch. Dňa 26.12.2009 v skorých ranných hodinách starosta obce Hronovce telefonicky požiadal o pomoc pri pátraní po utopenej osobe, ktorú naposledy videl práve on pri kontrole stavu hladiny Hrona. Skutok sa stal ráno cca o 7:00 hod. pri moste v Hronovciach. Po obdržaní telefonátu výjazdová skupina ŠKZS Slovakia okamžite dorazila na miesto s dvoma vycvičenými psami na vyhľadávanie utopených ľudí. Na miesto nešťastia akurát prichádzali hasiči z Levíc a Želiezoviec. Miesto činu zabezpečovali príslušníci z OO PZ Želiezovce. Za pomoci člna HaZZ bol nasadený špeciálne civčený pes DNEPR. Po prepátravaní všetkých možných priestorov pes niekoľkokrát za sebou označil miesto vo vode, kde cítil ľudský pach. Kvôli veľkej nečistote a nanosenej rôznej špiny nemohli byť použitý potápači, aby telo vytiahli. Záchranári riskovali svoje životy aj pri prepátravaní samotného koryta rieky Hron, kde prúd bol cca 20 m za sekundu. V pátracej akcii sa bude ešte pokračovať po ustúpení vodnej hladiny. Starosta obce Hronovce Róbert Csudai sa osobne zúčastnil pri tejto pátracej akcii.

Fotografie z akcie si môžete pozrieť tu.


Medzinárodná ostrá pátracia akcia SIRDS

     V rámci nedávno založeného projektu SPECIAL INTERNATIONAL RESCUE DOG SERVICE (SIRDS) vykonala svoju prvú ostrú medzinárodnú pátraciu akciu v Českej republike. Na tejto akcii sa zúčastnili členovia ŠKZS Slovakia, Záchranná brigáda kynológov Moravskoslezského kraja a Polícia ČR. Táto špeciálna akcia bola vykonaná v dňoch 10 - 11. decembra 2009. S výsledkami akcie bola spokojná každá zúčastnená organizácia. Aj táto špeciálna akcia ukázala opodstatnenosť projektu SIRDS. Členovia SIRDS aj v budúcnosti budú pokračovať v operatívnom riešení všetkých požiadaviek medzinárodného charakteru.

Fotografie si môžete pozrieť tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI