Úvod
Marec

 Celodenné zamestnanie spojené s valným zhromaždením ŠKZS Slovakia

     Dňa 28.3.2009 sa konalo celodenné zamestnanie pre členov ŠKZS Slovakia spojené s riadnym Valným zhromaždením. Zamestnanie sa uskutočnilo na Hiltone a v blízkej pivnici v lokalite obce Hronovce. Záchranári precvičovali so svojími psami rôzne situácie s akými sa môžu stretnúť pri ostrých pátracích akciách. Vyhľadávanie v ruinách a v pivničných priestoroch sťažoval silný vietor. Na konci cvičenia si preverili svoju kondíciu a so spami museli vyjsť na strechu 5 poschodovej budovy.

     Na záver praktického cvičenia ešte všetci precvičili cviky poslušnosti. Po praktickom výcviku v priestoroch Obecného úradu Hronovce sa uskutočnilo aj Valné zhromaždenie členov ŠKZS Slovakia, kde okrem iného schválili veľmi náročný ročný plán na rok 2009 a rpebehla voľba do funkcie námestníka generálneho riaditeľa a predsedníčky Revíznej komisie. Členovia ŠKZS Slovakia aj touto cestou ďakujú starostovi obce Hronovce Róbertovi Csudaimu za podporu tejto udalosti.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Boli sme pri tom ...

     Dňa 12.3.2009 sa Obvodný úrad v Leviciach, Slovenský Červený kríž ÚzS Levice, Krajské operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby v Nitre, Obvodný úrad v Nitre, Obvodný úrad v Nových Zámkoch, obec Čifáre, obec Kalná nad Hronom, obec Michal nad Žitavou, mesto Želiezovce, Krajské riaditeľstvo PZ v Nitre, Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Nitre zúčastnili súčinnostného civčenia so Slovenskými elektrárňami - Elektrárne Mochovce na tému:

" Organizácia havarijnej odozvy a riešenie následkov 2. stupňa závažnosti radiačnej udalosti -
"NÚDZOVÝ STAV" na území jadrového zariadenia a 3 stupeň závažnosti radiačnej udalosti -
"NÚDZOVÝ STAV" v okolí jadrového zariadenia"

     Na tomto podujatí sa zúčastnili aj dvaja naši členovia: Mgr. Monika Dodrvová z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR z Bratislavy a ako dobrovoľníčka SČK Ninka Bereková, ktorá vyplnila program so svojim psom pre deti zo základných škôl počas evakuácie v úkryte v Želiezovciach s kynologickej záchranárskej činnosti. Deti sa veľmi tešili a aktívne sa zapájali do prednáškovej činnosti otázkami.

Fotografie z akcie tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI