Úvod
Január

Pátracia akcia

     Dňa 22.1.2009 bola vykonaná súčinnostná pátracia akcia s príslušníkmi z OR PZ Galanta a členmi ŠKZS Slovakia po nezvestnej 52 ročnej osobe Š.K z Domova dôchodcov Patria z Galanty. Do tejto pátracej akcie boli pozvaní aj partneri ŠKZS Slovakia, členovia Asociácie policajtov vo výslužbe z miestnej organizácie Šaľa (ich prítomnosť zabezpečil Dezider Marček, predseda MO APVV Šaľa).

     Pomoc poskytli aj dobrovoľní hasiči z obce Trnovec nad Váhom. Perfektne pripravené plány pátrania vypracovali príslušníci oddelenia pátrania OR PZ Galanta. Členovia ŠKZS Slovakia sa na tejto akcii zúčastnili so 6 špeciálne cvičenými záchranárskymi psami.

Fotografie z akcie tu.


Prvá ostrá pátracia akcia v roku 2009

     Dňa 8.1.2009 bola vykonaná súčinnostná pátracia akcia s príslušníkmi PZ a členmi ŠKZS Slovakia po nezvestnej osobe K.V. z obce Velčice, okr. Zlaté Moravce. Táto pátracia akcia ukázala dobrú pripravenosť a spoluprácu všetkých zúčastnených.

Fotografie z akcie tu.


Špeciálna kynologická záchranná služba Slovakia
slávnostne ukončila rok 2008 dôstojnou rozlúčkou s úspešným rokom

III. Konferencia ŠKZS Slovakia s medzinárodnou účasťou

     Špeciálna kynologická záchranná služba Slovakia organizovala na základe Ročného plánu III. Konferenciu s medzinárodnou účasťou, ktorá sa konala v prekrásnom okolí v Belušských Slatinách v Hoteli Thermál v dňoch 13 - 14.12.2008.

     Účelom Konferencie bolo vyhodnotiť doterajšiu spoluprácu s ostatnými organizáciami a inštitútmi doma i v zahraničí. Ujednotiť postup ďalšej spolupráce v nasledujúcom období. Generálny riaditeľ Alexander Berek hodnotil spoluprácu medzi jednotlivými subjektami veľmi kladne, pričom dôraz kládol ohľadom vykonaných ostrých pátracích akcií v zahraničí pre Políciu ČR a SR. Osobne vyzdvihol účasť na jednotlivých nasadeniach, napr. pri výbuchu zemného plynu v rodinnom dome v Zemianskych Sadoch, kde úspešne bol nasadený špeciálne cvičený pes DNEPR zo ŠKZS Slovakia. Kladne hodnotil ostatné pátracie akcie, ktoré boli vykonané v priebehu roka. Členovia organizácie preukázali svoju vysokú aktivitu a profesionálnosť pri týchto akciách. Nezabudol vyzdvihnúť aj desiatky ukážok so psami pre mestské a obecné úrady ako i ďalšie inštitúty. Vysoko hodnotil aj spoluprácu s ostatnými zahraničnými záchranárskymi organizáciami z Poľska, Česka a Maďarska. Poďakoval všetkým účastníkom, sponzorom i sympatizantom ŠKZS Slovakia. Poprial veľa zdravia, šťastia a úspechov v novom roku.

     V druhej časti vystúpili svojimi diskusnymi príspevkami pozvaní hostia, ktorí pozitívne hodnotili doterajšiu spoluprácu a sľúbili, že v budúcnosti túto spoluprácu budú podporovať. Po oficiálnej časti Konferencie účastníci vychutnali slávnostný obed a večer jelenie hody so zábavou.

Fotografie z akcie tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI