Úvod
Apríl

 Medzinárodné sympózium v Rožnově pod Radhoštem

     Generálny riaditeľ ŠKZS Slovakia na základe pozvania sa zúčastnil na 5. Trilaterálnom sympozii v Rožnově pod Radhoštem s 5 členmi ŠKZS Slovakia v dňoch 27.-29.4.2015. Táto udalosť sa konala za medzinárodnej účasti. Úroveň tejto súdnolekárskej konferencie zabezpečovali známy špičkový odborníci z tejto oblasti, ktorá trvala 3 dni v krásnom prostredí v Janíkovej stodole.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Záchranári v špeciálnej základnej škole

     Dňa 21.4.2015 členovia ŠKZS Slovakia navštívili a vykonali ukážku pre Špeciálnu internátnu základnú školu v Leviciach.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Ostrá pátracia akcia po nezvestnej osobe z mesta Gyál v Maďarsku

     Dňa 15.4.2015 na základe požiadania Pest Megyei Kutató-Mento Szolgálat, členovia ŠKZS Slovakia sa zúčastnili pátracej akcie po nezvestnej 19 r. osobe (Patrik R.) v katastrálnej časti mesta Gyál. Mladík je nezvestný od 12.4.2015 kedy ho naposledy videli v prítomnosti jedného kamionistu. Prehľadávali sa vytipované lokality v okolí spomínaného mesta v spolupráci s Maďarskou políciou.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Pokračovanie pátracej akcie v zahraničí

     Dňa 14.4.2015 členovia ŠKSZ Slovakia v spolupráci PMKMSZ a Kotel Speciális Mentok bolo pokračované v pátracej akcii po utopenej osobe pri obci Pisko na juhu Maďarska. Po príchode na miesto určenia opätovne bol nasadený špeciálne cvičený pes ŠKZS Slovakia. Pri prehľadávaní vodných priestorov opäť potvrdil priestor, kde cítil ľudský pach vo vode. Na tomto mieste bola osoba aj nájdená. Počas trvania pátracej akcie miesto zabezpečili príslušníci polície Maďarska. Aj na základe tejto špeciálnej akcie sa potvrdila dobrá príprava špeciálne cvičených psov na vyhľadávanie utopených osôb ŠKZS Slovakia a výborná spolupráca s Maďarskými kolegami.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


 Ostrá pátracia akcia v zahraničí

     Na základe požiadania zahraničných partnerov ŠKZS Slovakia - Pest megyei Kutató-Mento Szolgálat a Kotel Speciális Mentok, dňa 13.4.2015 členovia ŠKZS Slovakia sa zúčastnili pátracej akcie po utopenej osobe v Maďarsku pri obci Pisko (340 km od centrály ŠKZS Slovakia na južnom Maďarsku). Hľadali utopenú osobu, ktorá sa mala utopiť dňa 6.4.2015 pri rybačke. Po príchode na miesto určenia bol nasadený špeciálne cvičený pes na vyhľadávanie utopených osôb ŠKZS Slovakia. Pri prehľadávaní vodných priestorov špeciálne cvičený pes niekoľkokrát za sebou označil priestor, kde vo voede cítil vychádzajúci ľudský pach. Po tomto označení bol použitý špičkový sonar na potvrdenie presného miesta utopenej osoby. Z dôvodu množstva hustých rastlín vo vode prístroj telo nevedel lokalizovať. Z dôvodu pokročilej nočnej doby bola akcia prerušená.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Pátracia akcia po utopenej osobe na Dunaji

     Dňa 11.4.2015 na základe vyžiadania operačného strediska IZS NR členovia ŠKZS Slovakia sa zúčastnili opätovného pátrania po nezvestnej utopenej osobe na Dunaji. Prehľadával sa úsek Dunaja od mosta cez rieku v Štúrove až po obec Búč.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Pátracia akcia po nezvestnej osobe - tretí deň

     Dňa 10.4.2015 členovia ŠKZS Slovakia v spolupráci s OR PZ Levice a OO PZ Želiezovce pátrali po nezvestnej žene Barbore H. z Lontova. Pri prehľadávaní určených lokalít sa podarilo nájsť s veľkou pravdepodobnosťou mikinu nezvestnej ženy.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Pátracia akcia po nezvestnej osobe - druhý deň

     Dňa 9.4.2015 sa členovia ŠKZS Slovakia opäť pustili do pátrania po nezvestnej žene Barbore hanckovej z Lontova. Prehľadali sa ďalšie vytipované lokality.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


 Pátracia akcia po nezvestnej osobe

     Dňa 8.4.2015 sa členovia ŠKZS Slovakia v spolupráci s OR PZ Levice zúčastnili pátracej akcie po nezvestnej žene Barbore Hanckovej (54 r.) z obce Lontov. Prehľadávali sa vytipované lokality mesta Želiezovce a priľahlé okolie.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Ostrá pátracia akcia po utopenej osobe na Dunaji

     Dňa 7.4.2015 sa členovia ŠKZS Slovakia zúčastnili pátracej akcie po nezvestnom Vojtechovi z obce Búč. Nezvestná osoba sa mala utopiť dňa 6.4.2015. Spolupracovali s OR HaZZ Nové Zámky, HS Štúrovo a OO PZ Štúrovo. Špeciálne cvičený pes prehľadával úsek Dunaja do Štúrova po obec Búč.

Fotografie si môžete pozrieť tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI