Úvod
August

 Úspešná pátracia akcia po utopenej osobe

     Výjazdová skupina ŠKZS Slovakia 3 dni pátrala na rieke Váh po utopenej 11 ročnej osobe. (30.-31.8.2014 a 3.9.2014). So špeciálne cvičenými psami boli postupne prehľadávané vodné lokality od miesta nešťastia. V prvom rade bolo potrebné ustáliť miesto, kde by sa telo mladého chlapca mohlo nachádzať. Úloha bola ťažká, nakoľko prácu psa aj záchranárov sťažoval silný prúd a vysoká hladina vody. V lokalitách, kde sa prehľadávalo, boli spadnuté veľké stromy. Počas pátrania psy potvrdili, že telo sa neustále pohybuje, odnáša ho silný prúd vody. Počas pátrania sa psom podarilo ustáliť miesto, kde by sa telo mohlo nachádzať. Následne na tomto mieste bola rozvírená voda s člnom a tam vyplávalo telo na vodnú hladinu. Vo veci ďalej konala polícia.
     V pátracej akcii sa zúčastnili okrem členov ŠKZS Slovakia aj príslušníci OO PZ Močenok, potápači z Poriečného oddielu PPZ Bratislava, hasiči z HS Šaľa, Obecná polícia Selice. Všetky zúčastnené zložky pracovali veľmi zodpovedne a spolupráca bola na výbornej úrovni.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Povodňové cvičenie Bátovce

     Na základe pozvania OR HaZZ Levice v dňoch 13.-15.8.2014 prebehlo povodňové cvičenie na vodnej nádrži Lipovina v Bátovciach. Cvičenie bolo zamerané na koordináciu činnosti zložiek IZS pri mimoriadnych udalostiach. Na cvičení sa zúčastnili okrem výjazdovej skupiny ŠKZS Slovakia aj príslušníci OR HaZZ Levice, HS Želiezovce, HS Šahy, HS Zlaté Moravce, DHZ Bátovce, Slovenský červený kríž ÚzS Levice, Slovenský vodohospodársky podnik - Levice.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Úspešná pátracia akcia

     Dňa 5.8.2014 ŠKZS Slovakia na základe požiadania rodiny nezvestnej 18-ročnej dievčiny, vykonala výjazd do obce Drženice za účelom pátrania po nezvestnej osobe. Po získaní základných informácií a po dohode s príslušníkmi OR PZ Levice, členovia výjazdovej skupiny ŠKZS Slovakia prepátravali určitú oblasť v okolitých častiach obcí. Počas pátrania našli nezvestnú osobu. Osoba bola vyčerpaná, psychicky labilná. Osobu odovzdali do zdravotnej starostlivosti RZP. V pátraní sa zúčastnili okrem členov ŠKZS Slovakia aj príslušníci OR PZ Levice ako aj rodinný príslušníci.

Fotografie si môžete pozrieť tu.


Preventívna pátracia akcia na vode

     Dňa 2.8.2014 výjazdová skupina ŠKZS Slovakia vykonala preventívnu pátraciu akciu na vodnej ploche Kozmálovskej priehrady za pomoci potápačov a špeciálne cvičeného psa.

Fotografie si môžete pozrieť tu.

 

Dôležité čísla


112
jednotné európske číslo tiesňového volania
150
hasiči a záchranári
155
záchranná zdravotná služba
158
polícia
159
mestská polícia
18 300
horská záchranná služba
18 155
letecká záchranná zdravotná služba
046/5421697
banská záchranná služba

Hlásenie porúch

0850 111 727
poruchová linka SPP
0800 111 567
poruchová linka ZSE
0800 159 000
poruchová linka SSE
0800 123 332
poruchová linka VSE
© 2024 www.rescueberek.sk

Template by

www.Ahadesign.eu
echo
FORPSI - sponzorovaný web

Webhosting sponzoruje FORPSI